Supra1 Soplówka 150g

/, Dobrekonopie/Supra1 Soplówka 150g

Supra1 Soplówka 150g

99,00 

Supra1 Soplówka to ekstrakt z owocników grzyba witalnego soplówka zamknięty w słoiku. Ten unikalny produkt jest wzbogacony delikatnym miodem akacjowym, który nie tylko podkreśla jego smak, ale także dodaje wartości odżywczych. Supra1 Soplówka stanowi doskonały dodatek do porannej kawy.
Grzyb Soplówka, znany ze swoich właściwości może redukować stany zapalne układu pokarmowego, wspomaga koncentrację oraz poprawia zdolności poznawcze. Dodatek miodu akacjowego dostarcza szybkiego zastrzyku energii.

Opis

Supra1 Soplówka 150g

Czy zmagasz się z takimi problemami jak:
zaburzenia trawienia?
niepokój, chroniczny stres?
stany depresyjne?

Supra1 Soplówka to ekstrakt z owocników grzyba witalnego soplówka zamknięty w słoiku. Ten unikalny produkt jest wzbogacony delikatnym miodem akacjowym, który nie tylko podkreśla jego smak, ale także dodaje wartości odżywczych. Supra1 Soplówka stanowi doskonały dodatek do porannej kawy.

Supra1 Soplówka to doskonały sposób na wprowadzenie do diety cennych składników, które pochodzą z natury.

Soplówka, znany ze swoich właściwości może redukować stany zapalne układu pokarmowego, wspomaga koncentrację oraz poprawia zdolności poznawcze. Dodatek miodu akacjowego dostarcza szybkiego zastrzyku energii.

Skład:
miód nektarowy akacjowy
ekstrakt z owocników soplówki (Hericium erinaceus).
Produkt zawiera naturalnie występujące w ekstraktach z grzybów leczniczych dwutlenek siarki oraz siarczyny.

Składniki w dziennej porcji (1 łyżeczka – około 5 g produktu):

miód nektarowy akacjowy – 4500mg, ekstrakt z owocników soplówki (Hericium erinaceus) – 500mg

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Grzyb soplówka (Hericium erinaceus) znany również pod nazwą „lwia grzywa” cieszy się coraz większą popularnością. Nic w tym dziwnego, grzyb ten korzystnie wpływa zarówno na ciało, jak i na mózg. Dlaczego? Soplówka zawiera wiele biostymulatorów, między innymi aminokwasy egzogenne. Wśród innych grzybów Hericium wyróżnia się wysoką zawartością potasu. Soplówka zawiera również liczne polisacharydy i polipeptydy.

Właściwości grzyba soplówka:

wsparcie układ pokarmowego
wsparcie układ nerwowego
regulacja układu odpornościowego
Soplówka, rośnie na pniach martwych buków w lasach liściastych i mieszanych, zwłaszcza w Bieszczadach i Pieninach. W Polsce wszystkie gatunki soplówek są objęte całkowitą ochroną. Poza granicami kraju często można ją znaleźć w krajach azjatyckich. Szczególnie ceniona w Chinach i Japonii, soplówka nie tylko zyskuje uznanie ze względu na swój korzystny wpływ na organizm, ale również ze względu na walory kulinarno-gastronomiczne. Smak tego grzyba porównywany jest do mięsa kraba, krewetki lub innych owoców morza [1].

Soplówka (Hericium erinaceus) to grzyb jadalny, który w wyraźny sposób wpływa na wzmocnienie układu odpornościowego oraz poprawia funkcje poznawcze. Przeprowadzone badania na myszach wykazały, że suplementacja soplówką jeżowatą przeciwdziała upośledzeniu pamięci krótkotrwałej przestrzennej i wzrokowej w modelu choroby Alzheimera [2]

W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej, soplówka stosowana jest od wieków, aby przywrócić organizm do właściwej równowagi (homeostazy), szczególnie w przypadku rozstroju spowodowanego stresem i niezdrowym trybem życia oraz do skutecznego niwelowania dolegliwości ze strony układu pokarmowego (stany zapalne, wrzody żołądka, nieżyt żołądka, wrzody dwunastnicy, refluks).

Dr Takashi Mizuno wykazał stymulujące działanie soplówki na regenerację tkanki nerwowej w mózgu i jej korzystny wpływ na choroby układu nerwowego. W sposób naturalny poprawia nastrój i może zapobiegać niepokojom i zaburzeniom snu. Z tego powodu jest określana jako, adaptogen ponieważ może zmniejszyć skutki stresu i zaburzenia nastroju np. w okresie przekwitania.

Bibliografia:

Grzywnowicz G., Depczyk P. (red). Grzyby prozdrowotne: przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo / ze wstępem mikologicznym. Wyd. Dedal, Warszawa 2014. [1] [3]
PubMed > https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28115973/ [2]